Draadloos netwerk  – wireless LAN-WAN

 

Is mobiliteit van uw medewerkers belangrijk voor u? Wilt u in de vergaderruimte snel over data en telefonie kunnen beschikken? Of wilt u overal toegang hebben tot het internet zonder eerst kabels te hoeven aansluiten? Wilt u misschien uw bezoekers vanuit de lounge toegang verlenen tot internet en hun e-mail? Dan kunt u niet zonder een draadloos netwerk!
 

Wi-Fi

De afkorting voor Wireless Fidelity is Wi-Fi en is een certificaatlabel voor draadloze datanetwerkproducten die werken volgens de internationale standaard IEEE 802.11  (draadloos Ethernet). Wi-Fi kent een ad-hoc en een infrastructuur modus. Bij ad-hoc is de maximale afstand tussen stations beperkt tot de capaciteit van zenders / ontvangers. In het algemeen maximaal 30 meter. Bij een infrastructuur wordt gewerkt met basisstations die door een Ethernet-infrastructuur zijn verbonden waarbij mobiele stations onbeperkt kunnen overschakelen.
 

Beveiliging

Belangrijk aandachtspunt bij Wi-Fi netwerken is de beveiliging van de verzonden informatie. Nadat lange tijd in de praktijk problemen optraden met de WEP (Wired Equivalent Privacy) versleuteling, lijkt het probleem nu afdoende opgelost met de nieuwe WPA standaard die in juni 2004 als IEEE 802.11g is vastgesteld. Helaas zijn veel apparaten nog niet compatibel met deze standaard.

 

Ontwerp

Niets is zo frustrerend als het regelmatig wegvallen van de verbinding. Een goed ontwerp van een draadloos netwerk vereist vakmanschap. Dat vakmanschap vindt u bij SnoWi Telematica. Zeker als u gebruik moet maken van meerdere toegangspunten om een goede dekking te krijgen. Zo dient het ontwerp met de grootste zorg te worden gemaakt. Aan een goed ontwerp gaat altijd een site-survey vooraf.

 

ICT is complex en wij maken het helder

SnoWi Telematica is u graag van dienst met advies over draadloze verbindigen. Ons advies hangt af van uw applicatie en wensen. SnoWi  is daarom de partner in het ontwerpen, bouwen en de nazorg van draadloze netwerken. Voor meer informatie bel 040 29 28 483 of u kunt mailen.

Projecten in beeld

  • AIRPORT EINDHOVEN

SnoWi Klantenservice

TEL: 085-0160002 (landelijk)

Bekabeling en ICT oplossing

Netwerken bekabeling aanleggen

Goede bereikbaarheid valt of staat met goede bekabeling. Het goed inrichten en werken van een newerkinfrastructuur wordt in belangrijke mate bepaald door de onderliggende... Lees meer...